DE TOESTAND

Deze Haarlems-Amsterdamse formatie rond frontvrouw Jeninke de Jong heeft haar wortels in de kleinkunst, jazz, dance en funkrock, en maakt hedendaagse shows voor theaters en poppodia met elektronische hiphop, triphop, dubreggae en downtempo songs met Nederlandse teksten, vette beats en knapperige koortjes. "Hier gaat u meer van horen, ook bij ons", zei Kick van der Veer toen de single De Kus van De Toestand op de landelijke radio debuteerde in september 2023.

De Toestand treedt geregeld op tijdens festivals en in kleine theaters met de multidisciplinaire show De Toestand van de Liefde waarin groovesongs, met name over de geheimen en valkuilen van de liefde, worden omlijst door hedendaagse beats, eclectische elektronica en virtuositeit. 

Jeninke rijgt de muzikale verhalen aaneen met lekkere anekdotes en toegankelijke poëzie die haar band aankleedt met betoverende soundscapes.

De Toestand bestaat uit:

• Leo Bouwmeester: pianist (La Pat, Jeroen Willems, Astrid Seriese, I Compani, Frans van Deursen, Beatrice van de Poel, Ludique)

• Gerrie Spaansen: elektronisch percussionist, beats & samples (o.a. Voz, Clifton Twins, Captain, My Captain, Knotwilg)

• Florean Kruijswijk Jansen: Bassist (Another Brick, Zettai)

Jeninke de Jong: Tekst en zang

Kijk voor aankomende optredens van De Toestand naar onze speellijst.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van optredens en nieuwe muziek, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief: